2008. nov. 22.

Első hó és kiskarácsony..

A meteorológusok ma kellemes meglepetést okoztak: jóslatuk bevált, s leesett az első hó.. :)) Sárával elbűvölten néztük a kavargó pelyheket, s- ahogy a nagykönyvben meg van írva, meg is mosakodtunk tisztességesen, még Kata arcocskájára is kentünk egy pici havat- Sára pedig végrehajtotta első fizikai kísérletét, s megállapította, hogy a melegben a hóból víz lesz, azaz elolvad.. :D

Ma Budapesten jártunk rokonlátogatóban- a kilenc hónapos másodunokatestvérükkel találkoztak a lányok, ajándékba egy pici Waldorf manót vittünk a lánykának. Persze mondanom sem kell; inkább érdekelte a csomagolóanyag, mint a baba, de remélem, később azért megkedveli majd.. Érdekes tanulság az anyukája megjegyzése: talán azért nem kötött e le a pici lány figyelmét a manócska, mert nem elég hangsúlyos a szeme.. Készítése közben Hársmanónak neveztem el, mert a színei a hársvirágra emlékeztettek, ezért lett világoszöld a szeme is, de lehet, hogy ilyen piciknek egy sötétebb szemszín és nagyobb szem szerencsésebb lenne.. Hm.. Majd a legközelebb.. Ugyanis a múlt héten született az újabb másodunokatesó.. neki is viszünk egy manócskát.. :)

Már jócskán sötét volt, mikor hazafelé tartottunk, s Pesten néhol már fentvan a karácsonyi díszkivilágítás. Sárának annyira tetszett, hogy teljesen magától elkezdte énekelni a Kiskarácsony, nagykarácsonyt... Másodjára már az apját, majd engem is vezényelt, hogy énekeljünk vele, így míg Kiskatám elszundikált, mi nagyban karácsonyoztunk a kocsiban..

Hóesés, szép fények, karácsonyi dalok... Jaj, nagyon várom már az ünnepeket!

4 megjegyzés:

 1. Annyira rád ismertem, amikor Hársmanónak nevezted el a babát, mert a színek épp annak felelnek meg:-) (sőt már abban is, hogy a színek is egymáshoz voltak hangolva)

  VálaszTörlés
 2. :D Kastan, Te mindig olyan kedveseket írsz, hogy csak itt olvadozok a monitor előtt.. :D

  Néha nagyon sajnálom, hogy a rongyoszsákomból nem úgy válogathatom a színeket, mint a Photoshopból.. :D
  (Köszönöm a Kicsoda oldalán hagyott magyarázatot- hogy ne az ő blogját offoljam szét.. :)

  VálaszTörlés
 3. Nagyon, nagyon hiányoztál... :(

  VálaszTörlés
 4. Évikém, ne haragudjatok.. nem lett volna benne köszönet, ha megyek.. :(
  (És a méltó büntim: most fúrhatja az oldalam a kíváncsiság, míg Amaranta jön, hogy vajon mit is hoz nekem.. :D)

  VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails