2009. júl. 1.

Egy tanfolyam képei
A rutintalan alkalmi tanfolyamvezető (azaz én) nem vitt magával fényképezőgépet, de szerencsére, a rutinos állandó tanfolyamvezető igen. :) Maplesyrup kért meg, hogy foltvarró csoportjának tartsak egy babavarró tanfolyamot. Be kell valljam, nagyon izgultam, hisz mi újat mutathatnék én egy ügyeskezű foltvarrónak? Valahogy a babavarrás annyira természetessé vált számomra, hogy már szinte észre sem veszem, ahogy kialakul egy-egy rutin, vagy alkalmazni kezdek egy addig nem használt trükköt. De azért jobban átgondolva, szerencsére eszembe jutott néhány fogás, amivel talán tudtam nekik is újat mutatni. :) A lányok nagyon kedvesek és lelkesek voltak, és - természetesen- nagyon ügyesek is, így szépséges, kedves babák születtek, igazi egyéniséggel.. :)

A tanfolyam két alkalom volt, egyszerre 2-2,5 órát dolgoztunk együtt. Jobb volt így, mintha egyben lett volna, hisz az egyszerű varrási feladatokra így nem az órán ment el idő, azt a két találkozó közt mindenki otthon meg tudta csinálni. Volt aki teljesen elkészült, volt, aki egyszerre többet is csinált, így csak félig lett még kész, remélem, a lendület otthon még kitartott addig, hogy ők is befejezzék a babáikat. Olyan ölelnivaló kis társaság készült el, hogy biztos vagyok benne, mindegyik babóca szerető gazdira talál.. :D

SOME PHOTO FROM MY VERY FIRST CLOTH DOLL MAKING- CLASS:
I had a request to keep a clothdoll-sewing class for a patchworker team. I really jittered inasmuch as I never teach anyone to sew or make anything, and I had not too much idea, what to say them except cut-the-templates and sew-the-parts-together.. :) It's so naturally for me by now to sew a clothdoll, that I really had to think over the little tricks and know-hows. Fortunally I could show something new for them.. :)


The little company was very enthusiastic, and the dolls became so adorable! Here' s some photo about them:


5 megjegyzés:

 1. Nagyon klasszul tanítottad őket,hiszen a képeken is látszik milyen édes babókat varrtak!

  VálaszTörlés
 2. Mammka, jó volt az "alapanyag"... :D
  Nagyon élvezetes volt tanítani őket, sajnálom, hogy nem jöttél.. majd talán jövőre.. ;D

  Panti, köszönöm! :)

  VálaszTörlés
 3. te figyelj, ez tok erdekes... nem is tudom mi a jo szo, de olyan `mintha` a te babaid lennenek, az arcon ott a kezed nyoma!

  VálaszTörlés
 4. Huhh... nagyon jó volt az oktató, mert eszméletlen szép babák születtek. Egyáltalán nem tűnik kezdőnek a csapat! Nagy-nagy gratula neked, büszke lehetsz rájuk és magadra! :o)

  VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails