2009. júl. 31.

Jaj...

"Meg itt él Vacskamati is. Olyasféle szerzet, mint én - nevetett rám a macskaforma képével. - Bent élt a városban, igen szerette mindenki. csakhogy.
- Csakhogy?
- Kicsit szeleburdi.
- Az igazán nem nagy baj - mondtam.
Mikkamakka elgondolkodott.
- Nem nagy. Bizonyos körülmények között nem nagy - mondta kis hallgatás után. - Na várj, elmondok egy esetet. Volt ennek a Vacskamatinak egy nagyon jó barátja, egy kisfiú. Megbeszélték, hogy délután elmennek moziba. A kisfiú nagyon boldog volt, a megbeszélt találkozóra pontosan megérkezett, még két fagylaltot is vett, egyet magának, egyet Vacskamatinak. Múlt az idő, a kisfiú álldogált a sarkon, a saját fagylaltját elnyalogatta, a másik kezében meg szorongatta Vacskamatiét. De Vacskamati csak nem jött. A fagylalt már olvadozni kezdett, csöpögött az aszfaltra. De Vacskamati csak nem jött. Elolvadt a fagylalt, már csak a lucskos tölcsért szorongatta a kisfiú, de Vacskamati csak nem jött. Mert mi történt? Elindult ugyan Vacskamati a találkozóra, de útközben találkozott egy másik barátjával, aki éppen a Vidám Parkba igyekezett. "Jaj de jó - kiáltotta Vacskamati -, megyek veled!" A kisfiút azon nyomban el is felejtette. Bementek a Vidám Parkba, hullámvasutaztak, gokartoztak, virslit ettek, táncikáltak, s egyszer csak az óriáskerék tetején Vacskamatinak eszébe jut a kisfiú. "Jaj!" - kiáltja, és már ugrik is ki, majd a lábát töri, és fut a megbeszélt helyre. A másik barátja meg nem tudja, mit gondoljon, ő is kiugrik az óriáskerékből, de akkorra Vacskamati már eltűnt a tömegben. Nagyon elszomorodott a másik barátja. Igen nehéz lett a szíve. Vacskamati meg fut a sarokra, de a kisfiú már nincs ott, csak egy szétmázolódott fagylaltpacni az aszfalton. Igen elkeseredett Vacskamati, hogy ő most ekkora bánatot okozott a kisfiúnak is meg a másik barátjának is. Hazament, sírdogált, rídogált. Aztán másnap kezdődött minden elölről. Nem múlt el nap, hogy bánatot ne okozott volna valakinek a szeleburdiságával. De legfőképpen magának, mert minden este keservesen megbánta, amit aznap rosszul csinált, és sírdogált odahaza."

Na, ez vagyok én... Minden kedves barátomtól, akinek ígértem valamit és még nem kapta meg/nem valósult meg/nem akármi.... BOCSÁNAT!! Egyszerűen túúúl jól akarnám csinálni és egyszerűen most nagyon nincs rá időm... :S És még ráadásul mindent el is felejtek... :S
De.. talán.. nemsokára költözünk... Talán. Nemsokára. Akkor legalább már nem kell kétfelé figyelni és rohangálni.. Nem tudom, a nyári foltvarrós taliból is lesz-e valami, jaj, még elég kutyául állunk a felújítással.. :S

5 megjegyzés:

 1. Azért olvasgatlak, mégha nem is vagyok az első és a második számú barát. :)

  VálaszTörlés
 2. Csak kitartás! Én is mindent elfelejtek :-)

  VálaszTörlés
 3. Kao, drágám, én is olvaslak.. :D Ugye Neked nem felejtettem el valamit? :o

  Amaranta, de Neked most orvosi igazolásod van róla.. :D

  VálaszTörlés
 4. Abszolút nem felejtetted el.
  Már nem is tudom hol szabad olvasgatni és írogatni. :)
  Talán a sajátomban. :)

  VálaszTörlés
 5. Jaj! bocsi. :) Azt se tudod miről van szó. Na mindegy, akkor nem is érdekes. :)Annyi privim volt, és most keveredtem. Öregszem. :)

  VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails