2010. nov. 9.

Még azért ősz..
A rapszodikus első őszfél után most olyan szép, igazi őszi idő van (igen esőstül, ködöstül is), hogy hálátlanságnak tartanám, ha csak úgy, átnézve rajta, már most a Karácsonnyal foglalkoznék.

(duplazárójel:) Már más is írt róla, én is megbotránkoztam tegnap, hogy mindenütt karácsonyfákat tolnak már a képünkbe. Muszáj volt elmennünk Sárának csizmát nézni, így- bár máskor lehetőleg nem viszem olyan helyre, ahol érheti ez a korai őrület őket- most kikerülhetetlen volt. Meg is beszéltük, mi ketten, csajok, milyen bolondok ezek (plázai virágárusnál kistucatnyi feldíszített fa), s tán az ünnepek alatt már húsvéti nyuszik ugrálnak a boltjaikban? Legalább az adventet kivárhatnák..lelketlen haszonlesők. (duplazáró vége)

Az őszi színek és formák gazdagsága olyan inspiráló, kézműveskedésre, barkácsolásra ösztönöz. Rengeteg ötlet marad persze megvalósítatlan.. akinek már "dolgozóba" (oviba, iskolába) jár a gyereke, hogy oldja meg, hogy beleférjen egy jó kis kézműveskedés? - nekünk elég nehéz.. És sok olyan is van, amit csak csinálunk, kép nem készül róla. (Erőt meghaladó vállalkozás lenne..)

Most azért egyet tudok mutatni: az ötlet nem valami újkeletű,- mondhatni szokásos- az én lányaim mégis most próbálkoztak vele először. Az öteltindító Bartos Erika egyik verse és Marék Veronika Kippkopp és Tipptopp mesekönyve volt.

Miután tavaly az összes lepréselt levelünk bentfelejtődött egy vaskos könyvben (ugyan, kinek van türelme kivárni azt az egy-két hetet, mire a levelek megfelelően kiszáradnak?!), így idén praktikához folyamodtam: két papírtörlő között vasaltam szárazra a megfelelő, frissen szedett leveleket. (Vigyázni kell, mert túlszáradva kezelhetetlenül törékenyek lesznek!)
A témaválasztás egyedül ment a lányoknak, a forma összerakásában még Sárának is segédkeztem, a ragasztás neki már egyedül ment, de Kata is kitartóan nyomogatta a levélkéket a mókusához. :D

Egy genothermbe csúsztatva egy éjszakán át nehéz könyvek alatt préselődtek a képek, mielőtt felkerültek volna a frissen berendezett galériánkba. Azóta mindkét lány büszkén mutogatja az alkotásaikat a hozzánk látogató vendégeknek. :D

11 megjegyzés:

 1. Gyönyörűek! Csupa melegség hozzátok bekukkantani!:)))

  VálaszTörlés
 2. Jó volt olvasni a bejegyzésed.
  Duplazárójelessel tökéletesen egyetértek, tavaly is alig tudtuk "elzárni" a gyerekeket a zsibvásáros külvilágtól, hiszen ők hisznek a karácsonyi csodában. Titkon én is.
  És igen, nagyon nehéz ennyi elfoglalt gyerekkel otthon kézműveskedni, sokszor visszasírom az otthon, együtt töltött éveket. De talán nekem jobban hiányzik, mert ők az oviban, iskolában sokat kreatívkodnak. Nálunk az iskolában a rajz mellett van 2 kézműves óra is hetente, meg 1 néptánc.
  Szépeket ragaszgattak a lányok!

  VálaszTörlés
 3. hogy milyen jók lettek a levélrajzok... és igazatok van, én is érzem néha, hogy ahelyett, hogy örülnénk a mának, annak ami most van, az ősznek, a csodáinak, mindig előre dolgozunk, gondolkodunk... aztán mire már eljön a karácsony, elegünk is van belőle... hát, ezt hagyni nem szabad... éljenek az őszi szinek

  VálaszTörlés
 4. Nagyon szép képek lettek, elfogultság nélkül távolról nézve is.

  VálaszTörlés
 5. Nagyon szépek lettek, olyan klassz, hogy ilyeneket tudtok együtt csinálni. Mire mi az oviból hazaérünk, ilyenre nincs is idö. Még suzerencse, hogy az oviban azért "dolgoznak" rendesen :-)

  A karácsonyról egyezik a véleményünk, még akkor is, ha ajándékészítésben már készülök rá. Bevallom az üzletekben nem szívesen találkozom még a díszekkel, annyira szép a mostani ösz.

  VálaszTörlés
 6. Nagyon szépke lettek!Ügyesek vagytok!

  VálaszTörlés
 7. de nagyon jok!!! en mar hetek ota keszulok erre es valahogy mindig elmarad es jon valami mas... aztan majd jol lemaradok a levelekrol:-)

  VálaszTörlés
 8. Tulajdonképpen a blogvilágban is megkapom a karácsonyt már most, pedig nem vágyom rá november elején. Én imádom ezt az ünnepet, de meg fogok csömörleni, mire december 24 lesz.
  Elképzeltem, ahogy' pocakosan vasalod lelkesen a leveleket:-))

  VálaszTörlés
 9. Csodaszépek!!!!Kincsként őrzöm a gyerekeim levélképeit.:)

  Tavaly nálunk is rengeteg zöldike volt a tél derekán,de mindig bajban vagyok a tojókkal.
  Fenyőcinkék????Őket irigylem,gyönyörűek!
  Mezei verebem van,volt és lesz.:)Küldjek?:)

  VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails