2010. dec. 1.

Hirtelen átkapcsolva...

Az előző postom még arról szólt, hogy csakazért sem foglalkozom idő előtt a Karácsonnyal, aztán - egy jól kifejlett össznépi betegséggyűjteményből lábadozva- arra eszmélek, hogy mindent betemet a hó és gőzerővel megy az ünnepi készülődés.. Szóval igyekszem én is rákapcsolni; hétvégén betegágyból kiténferegve időben elkészült az adventi koszorúnk is (ámulok is magamon, mert sokszor csak hétfőn tudtuk meggyújtani az első gyertyát. :D), s lassan körvonalazódik az adventi menetrend, tevékenységek, programok sorozata is. Már pár éve tervezem hogy a Crafty Crow Book and Activity Advent-jét megcsinálom a lányokkal.
Nem tudom, hogy képes leszek-e minden napra valamit beújítani, de majd igyekszem, s ha sikerül, postolok is róla.

Most csak (saját kép nélkül) néhány barkácsötlet, amiket szeretnék megcsinálni majd a lányokkal. Ez a post részben magamnak jegyzet (és szeretettel küldöm Szömörcének is:D) - így nem kell összevissza keresgélnem majd a könyvjelzőim között..


Árva zoknikból hóember


Cukorpálca sütik délutáni kakaózáshoz
(Csodálatos A-verzió időmilliomosoknak és extra elvetemülteknek..)


Fenyőtoboz manócskák


Papírcsíkokból készült csillagok (szép csomagolópapír maradékok felhasználására ideális)


Mikulás kéznyomda


Filc hóemberes játék (kétszemélyesre bővíthető (és meg lehet úszni a fotónyomtatást), ha két egyforma táblát készít az ember: az egyik játékos az eltakart tábláján kirak egy figurát, a másik a saját tábláján kérdések alapján megpróbálja ugyanazt kirakni.)


Hógömb


Mikulásvirág-forgóka
Persze, az sem baj, ha marad belőlük jövő Karácsonyra is. ;)


4 megjegyzés:

 1. Era, köszönöm szépen...:) tegnap krumplinyomdáztunk, ma kezdjük az adventi naptárat ( Kicsoda Kriszta ötlete alapján). Fotók készültek, majd felrakom őket. Ma kaptam helyes karácsonyi motívummal díszített nyomdát, darabonként lehet venni, majd valamikor ez is belekerül az adventi dobozba.

  Szép adventet nektek:)

  VálaszTörlés
 2. Köszi ezt a sok színes ötletet. majd jövök mazsolázni. :)

  VálaszTörlés
 3. :DD Ugye, Kriszta? Nem baj, annyi időm még talán pont van, hogy ilyesmikkel fenntartsam az érdeklődésüket.. ;)

  Márti, a krumplinyomda is nagyon jó!

  Judit, akartam már írni, láttam meséket keresel. (Kerestél volna..) A Segítsünk Daninak! blogon Kikocs összeválogatott egy adventre való mesegyűjteményt, kiszínezővel együtt. Azt tervezte, hogy dec. 1-től a blogján már ingyenesen is elérhető lesz.

  VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails