2011. dec. 6.

Itt járt a Mikulás..(És éljenek a kreatív címek.. :P Ma csak ennyire futja.. :))

Az oviban olyannyira zajlik az élet, hogy mire a lányaim estére hazaérnek, szó szerint ki vannak facsarva. A nagycsoportos Sára naptárja zsúfoltabb, mint az apjáé, s mi meg törhetjük a fejünket, hogy mi legyen, nehogy a lázasan készülődő gyermek valóban belázasodjon, hisz PONT MOST (is), a beteg-nem beteg határán lebeg. Szóval, a kifacsart gyermekeknek voltak problémáik az esti cipőpucolással, de végül, nagy nehezen az összes kiscsizma az ablakban csillogott. Az eredeti terv szerint még este jött volna hozzánk a Télapó, de a férjemmel rövid helyzetértékelés után úgy gondoltuk, a reggeli érkezés talán most mégis szerencsésebb. Felkelés után volt is nagy örömködés és hűha... Sára tréfásan panaszkodva meg is jegyezte, a csizmák nem is kellettek, mert a Télapó csak mellé tudott pakolni. (Azért indulás előtt volt meglepetés, csizmarázás.. :))
Ezeket a kis hóembereket azóta szerettem volna elkészíteni, mióta megláttam őket egy régi Praktikában. Nem is értem, miért vártam vele eddig, tényleg nagyon hamar elkészül, öröm volt dolgozni rajtuk. Az újságban szereplő kis figurák persze, nem ilyen zömökek voltak, de nekem most valós motyót kellett a pocakjukba rejtenem, nem foglalkozhattam a szabályos, gömbölyded formákkal. :D A Mikulás pedig önmagában finom célzás B-nak: a sörhas is lehet lapos és karcsú. :D Érdekesség még: a hóemberek orra szárított és gombbá lyukasztott narancshéj. :D

A Télapó apró ajándékokat is hozott, de arról majd csak a tesztelése után írnék.. Izgatottan várom, hogy valóban beválik-e. :)

6 megjegyzés:

 1. Nagyon bájosak lettek ezek a hóemberkék!!

  VálaszTörlés
 2. Úgy látom igen jók voltak a kislányok:-)

  VálaszTörlés
 3. Olyan jó, hogy gyakran írsz mostanában:) Nagyon hangulatos lett:) A házikó is sk? és az fa karácsonyi lap micsoda?

  VálaszTörlés
 4. Köszönöm, lányok! :)

  Zsuzsa, hááát... :) Amúgy soknak tűnik a képen, de nehogy nagy dolgokra gondolj: mogyoró, naracs, banán, alma, aszaltgyümölcs meg egy kis nápolyi jutott a pici játék mellé. Csak hát, ha már ötfős a család, ez is tekintélyes mennyiségnek hathat. :)

  Márti, ez azért van, mert most egyszerre tudok több dolgot fotózni, általában ezen bukik meg mindig az újabb post máskor is- fénykép nélkül minek? :)

  A házikó a lányok adventi "naptára", abba hozza az angyal minden nap az újabb apróságot és egy-egy csillagot, amit aztán az ablakra akasztva tudják számolni, hány nap van még vissza Karácsonyig. (A még üres gombokat számolgatják. :D)
  Nem sikerült túl jól, minden évben tervezek rajta egy kis tatarozást, de ez idén is elmaradt..majd talán januárban. :)

  VálaszTörlés
 5. a hóemberkéket mivel tömted, említetted, h most mással...?

  VálaszTörlés
 6. Hajni, a hóember maga a mikulászsák! A pocakjában egy kis zacskóban aszalt gyümölcsök, csonthéjasok vannak, a háta egy csomag Manner nápolyi. A feje pedig egy alma. A feje felett összegumiztam a zsákot, és a nyakánál sálat kötöttem rá. (Itt előzőleg nem kötöttem el, hogy stabilabb, zömökebb maradjon.)

  A zsák "szája" - azaz a gumi feletti rész- van eltakarva a "kalappal", ami úgy készül, mint a befőttes üvegek főkötője.

  Persze, a lányok már kipakolták az egészet, most kinőtt harisnya gombócokkal tömtük újra a hóembereket. :D

  VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails