2011. dec. 1.

Kezdődik!!


A Betlehemünk Csutkailda gyönyörű alkotása
December elsejével az adventi naptár és a kifejezett ráhangolódás az ünnepekre. Nem ígérem, hogy minden napra jut post- végül tavaly sem volt így, de aki ötleteket merített a pár megvalósult tervünkből, az nem panaszkodott.. :D Ebben az évben tapasztaltabb és higgadtabb lettem annyival, hogy most nem is célkitűzésem, hogy minden nap barkácsolgassunk valamit. Azért persze, ilyen irányú elképzeléseim is vannak- a Pinterest-en összegyűjtöttem pár remek ötletet már. És mára már ki is választottam az első kis könyvecskét, amit este olvasni fogunk. :)

Tavaly a lányok naptárában a sok apróság és a napi egy csillag mellé egy-egy kiszínező lap jutott, amin egy kép és egy - közismert- karácsonyi dalocska volt, így az ünnepekig a legtöbb dalt felelevenítettük, s jót énekeltünk minden este. Akinek kisebb gyerkőce (3-5 év körül) van, és érdekli, emilben szívesen átküldöm, hogy használja. :)

A korábbi gondolatomat folytatva, idén szeretnék olyan ötleteket gyűjteni (és persze, megvalósítani őket!), amelyekkel valóban a Karácsony LÉNYEGÉRE lehet ráhangolódni. Írjatok róla a saját blogotokban, vagy akár itt a kommentekben! Minél több szív- és lelekmelengető ötletet várok. Nézzétek csak, Anyahajó milyen jókat gyűjtött össze!

(Hogyan kell linking party-t csinálni? Mert egy ilyen tematikájút szívesen menedzselnék.. :D)

9 megjegyzés:

 1. Szia,

  Férc Judit blogján keresztül jutottam el anno a Te blogodra és szoktam olvasgatni a bejegyzéseidet. Most megakadt a szemem a kedves felajánlásodon, hogy esetleg e mailben tudnál küldeni karácsonyi dal gyűjteményt 3-5 éves gyerkőcöknek. Nagyon örülnék egy ilyen csomagnak, 3,5 éves kisfiammal szoktunk sokat énekelni, de valahogy az első versszakok után nem jutok tovább, jól jönne egy kis frissítés vagy akár új ötletek. Ha tényleg átküldenél ilyen dalokat akkor a tamarakovacs@hotmail.com címre kérném küldeni. Előre is köszi szépen és nagyon kellemes adventi készülődést kívánok! Tamara

  VálaszTörlés
 2. szia,

  énisénis :)jelentkezem, mi is dalolgatunk egy ideje, de nekem kb 4-5 dal, ha van a tarsolyomban, ami karácsonyhoz, télapóhoz kapcsolódik... ide küldhetsz dalokat:

  hajnalka.nagy@yahoo.com

  KÖSZI!
  Hajni

  VálaszTörlés
 3. Gyönyörű kislány, gyönyörű betlehem :)
  Anyahajó ötleteit én is olvastam, nagyon jók valóban.
  Linking party? Az meg mi a csuda? :)

  VálaszTörlés
 4. én is nagyon szívesen venném, a dalcsokrodat :)
  előre is köszönöm!

  nyesteszabi@gmail.com

  boldog adventet Nektek!

  VálaszTörlés
 5. Remélem, mindenkinek elküldtem mrá, ha valaki nem kapott mélt, kérem, írjon újra!

  Adél, hát az olyaaaan, hogy valaki feldob egy témát- pl. mint Colette a recycling adventi koszorút. Nos, egy linking partynál a hostessnek nem kell a bejövő levelekból szerkesztenie postot vagy képtárat, visszalinkelve stb.. hanem ahhoz a posthoz, ahol meghirdette az illető a témát, bizonyos ideig minden érdeklődő (moderálva persze) linkelni tudja a témába vágó saját blogbejegyzését. Példánál maradva, neked csak csatolnod kellett volna a saját postosra mutató linket, és az nála kicsi képpel, linkkel együtt megjelent volna. A végé olyan lesz az egész, mint egy képgalériás ötlettár.

  Lélekmelengető, szívderítő ötletekből nagyon jó lenne egy ilyen gyűjtemény. :)

  VálaszTörlés
 6. Mi így: http://eletcseppekben.blogspot.com/2011/12/advent.html
  Nem túl bonyolult, de egy kisbaba mellett egy kis kézműveskedéssel megspékelve épp elég... Csodállak, hogy Te milyen jól csinálod! :)

  VálaszTörlés
 7. sajnos nekünk nem érkezett meg. elküldenéd még egyszer? köszi:nyesteszabi@gmail.com

  VálaszTörlés
 8. Tollpihü, most megvan? :)

  Réka, köszönöm, hogy megmutattad. én pedig azt hiszem, Te csinálod nagyon jól! :) Remélem, sokat postolsz még az adventről, van mit tanulni belőle. :)

  VálaszTörlés
 9. Köszi. Megpróbálok még írni. ;)

  VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails